Amalieparken modtager børn fra de omkringliggende boligområder, og vi har derfor en bred sammensat etnografisk børnesammensætning. Dette udnytter vi til, at arbejde med at blive en del af det brede samfund, der er repræsenteret i Vallensbæk og Danmark.
I Amalieparken arbejder vi i teams således at børnene følger et team igennem deres tid her. Derfor har vi indrettet os så vi i hver ende af vores etager har en vuggestuegruppe samt en børnehavegruppe, der arbejder tæt sammen.
Man kan være i følgende teams: Det lilla, der består af Larver og Sommerfugle, Det orange, der består af Grislinger og Pindsvin, det grønne, der består af Haletudser og Frøer samt det Blå, der består af Ællinger og Svaner. Hvert team består af 6-7 voksne, fordelt på pædagoger, PAU'er (pædagogiske assistenter) og medhjælpere.
Vores værdigrundlag tager udgangspunkt i kommunens værdier: Tillid, Nærvær og Dialog.
Amalieparken er desuden et hus, der modtager studerende, fordi det øger vores fokus på vores pædagogiske praksis. Derfor vil man i øjeblikket opleve at vi har studerende i både, grønt og blåt team.
Amalieparken er centralt placeret i Vallensbæk, og vi har gode muligheder for at benytte kommunens grønne områder, samtidig med at vi er tæt på offentlige transport midler.
Vi har fuld forplejning for alle vores børn i institutionen, så der bliver hver dag tilberedt mad i vores store produktionskøkken. Vi arbejder med selvproduktion, og vores køkkenpersonale har opnået sølvmærket i økologi, hvilket betyder at vi har minimum mellem 60 og 90 procent økologi. Vi har fokus på både madglæde, maddannelse og bæredygtighed.
Huset er normeret til ca. 165 børn, og vi har bl.a. i kraft af, at vores institution er nybygget, rigtig gode indre og ydre rammer. Vi arbejder både i indretning og i struktur, med at skabe forudsigelighed for vores børn. Det gør vi ved at skabe læringsmiljøer, der visuelt underbygger funktionen samt forventningen.